Gary Chapman’s Five Love Languages

My daughter recently pointed me towards Gary Chapman’s Five Love Languages.IMG-20190628-WA0005

It was a great reminder to take the online test once again to check what my top language is. Quality Time, Acts of Service and Words of Affirmation scored high. Receiving gifts and physical touch were on the bottom rung.

I made an intention to be more mindful of all of these languages and bring a heightened energy awareness to being more caring towards people I meet. I also noticed how I would become uncomfortable when receiving loving care in the form of thoughtful gifts.

That afternoon, a random stranger struck up a conversation with me in the grocery store and ended up giving me a hug since she found me caring. I noticed squirming but reminded myself of the intention that I’d set earlier in the day.

I’m beginning to befriend receiving gifts rather than always wanting to give. I practiced this yesterday when my daughter and her fiancé took me to an upscale vegan restaurant in downtown Toronto followed by a performance of The Lion King, my first Broadway musical.

What will you do to introduce the muscle of flexibility to befriend your weakest love language? Please start by setting an intention. As many of you have heard from me countless times, intentions create your reality.

Namaste,
Prerna


 

Az 5 szeretetnyelv Gary Chapmantől

Nem túl rég, a lányom felhívta a figyelmem az 5 szeretetnyelvre Gary Chapmantől.

Nagyszerű emlékeztető volt, hogy ismét megcsináljam az online tesztet, és megnézzem mi az én top szeretetnyelvem. A minőségi idő, a szívességek és az elismerő szavak kerültek előre. Az ajándékozás és a testi érintés pedig a lista alján voltak.

Azt a szándékot fektettem le, hogy sokkal tudatosabb leszek ezekre a szeretetnyelvekre, és több energiát fektetek abba, hogy jobban kifejezzem törődésem az emberek felé, akikkel találkozom. Azt is észrevettem, hogy mennyire kényelmetlenül tudom magam érezni, amikor valaki ajándékkal fejezi ki a szeretetét felém.

Ezen a délutánon egy ismeretlen ember elkezdett velem beszélgetni a boltban, majd végül megölelt, mert törődőnek talált. Észrevettem, hogy mennyire nehéz nekem ezt tűrni, de emlékeztettem magam a szándékra, amit reggel lefektettem.

Kezdek megbarátkozni az ajándék kapással, ahelyett hogy mindig adni akarnék. Gyakoroltam este is, amikor a lányom és a vőlegénye elvitt egy előkelő vegán étterembe Toronto belvárosában, amit az első Broadway showm, az Oroszlánkirály megnézése követett.

Mit fogsz tenni, hogy használd a rugalmasságot annak érdekében, hogy megbarátkozz a leggyengébb szeretetnyelveddel?
Kérlek, az első lépés legyen a szándék lefektetése. Ahogy sokan hallottátok már Tőlem, a szándékok megteremtik a valóságod.

Namaste,
Prerna

One thought on “Gary Chapman’s Five Love Languages”

Leave a comment