TRAINING THE MIND AND COVID

Many of you already know that I’m going through my own journey of transformation since the onset of COVID-19. I am actively participating in online healing sessions to learn the ancient wisdom from the holy Sikh texts.

I was finding it very hard to wake up for the early morning session on Sunday last week due to disturbed sleep the previous night. My mind was playing games and persuading me to stay in bed and go back to sleep. The lines Man Jeetai Jag Jeet (those who conquer the mind conquer the world) started playing in my mind. I immediately got out of bed and was grateful to participate and learn more that morning. I felt satisfied to have worked through the messiness that the mind constantly produces.

I’d like us to take a moment to self reflect how we might train our minds to become our ally. COVID 19 is a stressful situation and the second wave seems to be here. We must equip our minds to serve us as the cases are rising and things are becoming more unpredictable.

I urge you all to take a few moments each day and tap into the beauty of your inner world. It is difficult to start with but with the help of a good teacher and guide, you will find a magical city within yourselves.

In the spirit of service
Prerna


Sokan már tudjátok, hogy a saját fejlődési utamon megyek keresztül a COVID-19 megjelenése óta. Aktívan részt veszek online gyógyító foglalkozásokon, hogy megtanuljam az ősi bölcsességeket a szent szikh szövegekből.

Nagyon nehezen keltem fel múlt hét vasárnap a kora reggeli ülésre,mert éjjel rosszul aludtam. Az agyam játékokat játszott. Meggyőzött, hogy maradjak ágyban és térjek vissza aludni. A Man Jeetai Jag Jeet (azok, akik meghódítják az elmét, meghódítják a világot) sorok jàrtak a fejemben. Azonnal felkeltem az ágyból, és hálás voltam, hogy részt vehettem és többet tudtam meg aznap reggel. Elégedettnek éreztem magam, hogy átdolgoztam azt a rendetlenséget, amelyet az elme folyamatosan produkál.

Szeretném, ha szánnánk egy pillanatot arra, hogy önállóan elmélkedjünk arról, hogyan képezhetnénk elménket arra, hogy a szövetségesünkké váljon. A COVID 19 stresszes helyzetet szül, és úgy tűnik, hogy itt van a második hullám. Fel kell készítenünk az elménket, hogy szolgáljon minket, mivel az esetek emelkednek és a dolgok egyre kiszámíthatatlanabbá válnak.

Arra kérlek benneteket, hogy minden nap szánjatok néhány percet, és vegyétek igénybe a belső világotok szépségét. Nehéz elkezdeni, de egy jó tanár és idegenvezető segítségével varázslatos várost találtok magatoknak.

A szolgálat szellemében
Prerna


Gratitude to
Ozan Kulcu for technical support
Anita Kulcu Gusztafik for diligently translating posts every week into Hungarian
Juhi and Raul for appropriate and apt photographs for my post
Vriddhi Sujan for editing the posts
My posts would not reach you if it were not for my wonderful team. Much much gratitude from my heart space

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: